måndag, oktober 16, 2006

Bloggtips

Bloggaren "Jesper" avhandlar begreppet Snutnamn på sin blogg Tre Hörnor Straff.

Jag måste säga att den bloggen bjuder på en mängd sköna stunder, bland annat listningen under kommentatorsfunktionen där han börjar skrapa på ytan av Snutnamn inom svensk fotboll.

För den som ytterligare vill förkovra sig i ämnet Snutnamn+svensk fotboll, rekommenderas att söka bland de äldre inläggen på denna blogg.

3 Comments:

Blogger Jesper said...

O store mästare och ofelbare smakdomare! En tvist har uppstått bland oss fåkunniga lärjungar om huruvida "Pode" är att uppfatta som ett rätt snutnamn, eller bara som ett fånigt och uppenbart taget namn. I så fall måste Marcus Pode petas ur det nyetablerade "snutlandslaget" och ersättas av en bättre lämpad spelare.

6:28 em  
Blogger Snutnamn said...

Med den inledningen på en fråga kan jag näppeligen avstå från att svara. Jag skulle nog drista mig till att säga att Pode inte är ett Snutnamn i klassisk mening.

Rent allmänt kan väl sägas att ett Snutnamn bör ha en unik början, och följas av en av flera givna ändelser. Typexempel på Snutnamn är Jane-bring, Furu-klev och Alme-näs.

Om du vill ha ytterligare kandidater till Snutlandslaget föreslår jag att du scrollar ned och går igenom de tidigare inläggen på denna blogg. Där har avhandlats Snutnamnen i Halmstad BK, Örgryte och dåvarande superettan. Det finns mycket matnyttigt att hämta där. Lycka till, och kom ihåg, det finns ett Snutnamn där man minst anar det.

9:58 fm  
Blogger Jesper said...

Jag tackar vördnadsfullt för detta klargörande och försöker efter ringa förmåga återgälda genom att tipsa om den nye chefen på Södermanlands nyheters ledarredaktion, Olof Jonmyren.

Dessutom ser jag (i samma nyutkomna nummer av Journalisten) att en nominering till doukumentärfilmspriset Tempo Documentary Award har gått till filmen "Hästmannen" och dess regissör Peter Gerdehag.

5:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home