måndag, april 30, 2007

Förtydligande angående denna blogg

Tydligen röner denna sammanställning av vackra efternamn ont blod bland vissa läsare. Beskyllningar om lagöverträdelser blandas med allmänt missnöje via denna bloggs kommentatorfunktion. Visst är det roligt att denna blogg fortsätter att nå nya läsare och självfallet kommer inte alla att uppskatta detta tilltag, men låt mig klargöra följande:

Namnen som publiceras på denna blogg är återgivna med tydlig källhänvisning. Det handlar alltså om namn som på ett eller annat sätt redan finns ute i cyberrymden, det vill säga, redan är kända. Det rör sig inte om några överträdelser där information hämtas från faktabanker, slutna system eller andra olagligheter, utan namnen som publiceras på denna blogg gör det med tydlig hänvisning till var informationen kommer ifrån. I de allra flesta fallen rör det sig om direkta citat ur dagstidningars hemsidor.

Denna blogg tjänar inte till att idka någon form av kartläggning av folk beroende på dess etniska ursprung, religion, politiska åskådning eller skostorlek. Vidare förekommer ingen som helst näringsverksamhet på grund av dessa namns samlande.

Den som trots allt känner sig så kissnödig över denna uppmärksamhet eller "sammanställning" av Snutnamn gör alldeles rätt i att driva ärendet vidare. Jag inte bara välkomnar det, utan är dessutom övertygad om att en sådan prövning kommer att kasta ännu bättre ljus över exakt hur många Snutnamn som det de facto finns i Sverige.

Med vänliga hälsningar // Snutnamn

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Härlig blogg ! Hur gör man för att vill dela med sig av fynd ? /Privatspanare

2:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home