fredag, januari 30, 2009

Angleborn

Kevin Angleborn är ung målvakt i Hammarbys fotbollslag.

Nu ska det inte raljeras, men det är nog läge att analysera detta namn lite närmare.
En vild gissning är att skaparen av namnet tänkte något i stil med "född av en ängel", "ängelfödd" eller liknande. Synd då att det engelska ordet för ängel är angel och att "angle" betyder vinkel.

Vad "born" betyder behöver väl inte förklaras för besökare av denna blogg. Det är ett mycket vanligt efterled i ett nytaget efternamn.

Skaparen av namnet menar alltså att Kevin är "född ur vinkeln". Utan att gå in på alltför detaljerade diskussioner om en kvinnas underliv, men alla människor som är födda av en kvinna, kejsarsnittade undantagna, härör väl från vinkeln?

När det gäller förnamnet Kevin så lämnar vi den socio eklektiska namnförklaringen till någon annan blogg.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!
Jag kan berätta att du är inne på rätt spår, namnet var tänkt att bli ANGELBORN först, men så vitt jag lärt mig så var den person i släkten Angleborn som gjorde efternamnsbytet, hans farfarsfar eller morfarsfar eller liknande .. han var dyslektisk och på pappret kastade han om L och E . vet inte varför han inte ändrade det , kanske var det för dyrt eller så tyckte han Angle lät bättre.

Hör av dig om du undrar något.

MVh
Annie , en blivande Anglebornare ;) ( tillsammans med hans äldre bror så jag har hört efternamnshistorien några gånger )

3:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home