tisdag, oktober 19, 2010

Snutify. Och två favoritsnutnamn

Underbare spanare "Clabbe" har inkommit med en spaning som bjuder på två gamla Snutnamnsfavoriter. Och en sjusärdeles bra affärsidé.

"Niklas Ribbenhed och Stighagen heter killarna som kom på den briljanta idén att snylta på Spotifys goda anseende genom att starta Storify, ett företag som är som Spotify fast för läsning.

Med tanke på folks vilja att anlita dig som snutnamnskonsult, borde du inte starta företaget Snutify - låt en expert skapa ditt snutnamn."



Snutnamn säger: vi tvekar inte på att efterfrågan efter Snutifytjänsten vore enorm, ja rent av kanske större än längtan efter att använda Spotify. Vi belönar "Clabbe" med en bild på en festklädd danska polis som står i begrepp att tillskansa knickersbyxorbärande yngling en kyss med sin batong.

5 Comments:

Blogger Unknown said...

I ett tidigare inlägg fann författaren av denna blogg, att namnet Cronberg är ett snutnamn.

Jag har funnit att Cronberg är ett namn på en utdöd adelsätt (se http://sv.wikipedia.org/wiki/Cronberg). Namnet i sig är alltså inte ett snutnamn. Det ligger dock nära till hands att anta, att namnets bärare har antagit namnet på eget bevåg. I sådant fall vore det stötande, om inte denna människa avslöjades. Skulle man därför inte kunna införa ett nytt begrepp; en person som tar ett namn från en utdöd adelsfamilj (eller annan hederlig familj för den delen) har antagit ett namn genom snutnamnsmässig åtkomst (smaka på det uttrycket). Nu måste läggas till, att det kan finnas människor som bär namnet Cronberg på hederligt sätt (namnet finns belagt från mitten av 1700-talet i Finland buret av ofrälse personer, se http://hiski.genealogia.fi/hiski/2kx16g).

9:27 em  
Anonymous Anonym said...

En granne till en arbetskamrat heter Lingonfrost.

/danne

11:11 fm  
Blogger Unknown said...

Ett tillägg till mitt inlägg ovan: själva åtkomsten till ett namn kan alltså sägas vara snutnamnsmässig.

7:33 em  
Anonymous Anonym said...

Vad har dessa kommentarer med inlägget att göra? Amatörer.

8:24 em  
Anonymous Anonym said...

Prästbacka, måste väl ändå vara ett snutnamn?
Finns iaf mig veterligen en snut vid namn emil prästbacka

(hitta inget annat ställe på bloggen att tipsa om namn...)

6:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home