torsdag, augusti 12, 2010

Snutnamnsbloggen räddar Aftonbladet

Aftonbladet tar inför stundande riksdagsval ett nytt grepp; de bjuder in läsarna att göra jobbet. Ja, eller bjuder i alla fall in till att allmänheten ska kunna tävla om att få ställa den ”bästa” frågan till partiledarna.

Så här dramatiskt presenterar Bladet sin nya grej:

Du frågar, vi betalar.
Ställ den vassaste, roligaste eller kaxigaste frågan till partiledarna – och tjäna tusenlappar. Välkommen till svenska folkets partiledarutfrågning: 10 000-kronorsfrågan.


Snutnamn vill självfallet ta tillfället i akt att kommunicera och marknadsföra vårt kanske något smala särintresse; Snutnamn. Därför har följande batteri av frågor skickas in till Aftonbladet i dag.

Hej Aftonbladet.
Vilket trevligt initiativ att vi får ställa frågor till partiledarna. Nedan kommer några vad vi bedömer högst relevanta Snutnamnsfrågor till partiledarna. Om ni inte får svar från alla så är det ok, men det vore bra om ni i alla fall försökte. Ert yttersta. Som ni kan utläsa rör det sig om relevanta och brännande frågor.

Fråga ett, är rätt logisk egentligen, men den måste ställas – om du hade ett Snutnamn, vilket Snutnamn skulle du då välja?

Fråga två – tycker du bättre om Adelsklingande namn än Snutnamn? Om partiledaren inte vet skillnaden kan ni använda Silverkorgh jfr med Radonfjärd som exempel.

Fråga tre – om du skulle sätta samman ett efternamn av någon plats eller ting i närheten av din födelseort, vad skulle du heta då? Som exempel kan man här använda Jan Björklund som är född i Skene. Han skulle kanske kunna tänka sig efternamn Skenelundh?

Fråga fyra – händer det att du reagerar på att någon, även från annat parti, har ett fint efternamn?

Fråga fem – vilken ändelse på ett Snutnamn tycker du är finast; -born eller myr?

Fråga sex – händer det att du tänker ”hur tänkte hon/han där” när en person berättar vad den heter i efternamn?

Fråga sju – har du någonsin åkt i en av polisens radiobilar?

Fråga åtta – skulle du kunna tänka dig att slå samman delar av ditt efternamn med din partners för att bilda ett efternamn? Här kan det av intervjutekniska skäl vara bra om reportern även här har ett exempel att bjuda på om partiledaren kör fast i tankarna. Maria Wetterstrand är ju som bekant gift med en finne som heter Ville Niinistö. De kanske skulle kunna tänka sig namnet Wetterstö eller Villestrand?

Fråga nio – känner du till de avgörande skillnaderna för att definiera och åtskilja Snutnamn, Porrskådisnamn och Adelswannabenamn?

Fråga tio – brukar du gå in på www.snutnamn.blogspot.com för att läsa och lära dig nya Snutnamn?

Med hopp om god intervjulycka och snart återhörande. De tiotusen kronorna får ni gärna skicka direkt till redaktionen. Vi saknar tyvärr fast adress för tillfället men om ni hör av er så kanske vi kan skicka ut en pikétstyrka till er redaktion för att ta emot pengarna. Annars funkar honorar i form av foton, gärna på poliser i dråpliga situationer, lika bra.

Redaktionen för bloggen Snutnamn – www.snutnamn.blogspot.com

Snutnamn säger till sina läsare: Självfallet lovar vi att återkomma med hur ärendet (ur)artar sig. För att unna oss själva en alldeles extra liten fin present; en bild på en sikhpolis i London.