fredag, april 20, 2012

Gerklev

"Elaka Farbrorn" har tipsat om en advokat med Snutnamn:

Ann Gerklev.

Snutnamn säger: ni trogna spanare som i regn och rusk, solsken och hetta, oförtrutet rapporterar in era spaningar ska inte misströsta för att det ibland dröjer en tid innan era spaningar publiceras på denna blogg. Snutnamnsbloggen drabbas tid till annan av polisiär effektivitet.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Först nu såg jag deras valspråk på advokatfirman. "Vi kan Personskador", låter lite hotfullt tycker jag.

/Elaka Farbrorn

11:24 fm  
Anonymous Anonym said...

Långström är ej något snutnamn. Läsare Bjärneklef hemställer att Bloggaren måtte korrigera detta misstag med ett inlägg, på det att inga oskyldiga bleve utsatta för ett justitiemord.

[... Det handlar om släkten Långström från Älvsbyn. Johan Långström f 1837 lämnar älvsbyn 1877 och flyttar till Spikberg Överluleå. Hans far Anders Långström f 1801 d 1863 i Älvsbyn. Vill gärna ha info om Anders andra barn Anders Långström f 1833. Maria Josefina Långström f 1835. Nils Petter Långström f 1839. Anna Margareta Långström f 1843. Lovisa Långström f 1851. ...] http://byn.panatet.se/gastbok.html?sida=5&

Se även http://aforum.genealogi.se/discus/messages/576/55289.html?1187200087

12:13 em  
Anonymous PE said...

Långström? Det står ju Gerklev.

5:29 em  
Anonymous Anonym said...

Ang. Långström, ja ca 800 personer bär det efternamnet så det är ju inte speciellt "nytaget". Eller var säger ni andra som gnäller?

/Mvh Gruset

5:57 em  
Anonymous PE said...

Antag att nån tog sej ett snutnamn på 50-60-talet nån gång. Antag vidare att 2-3 bröder gjorde det samtidigt. Då kan alltså säkert hundratalet barn, barnbarn, barnbarnsbarn, fruar, ex-fruar, buksvågrar, ingifta fruar, makar och alla möjligs heta det tagna snutnamnet idag på 10-talet.

Att det är många som har ett snutnamn gör det inte mindre till ett snutnamn.

Men vad jag undrar är vafan Långström har att göra i kommentarsfältet på Gerklev.

/PE
PS. Heder till dej Gruset. Du har massa stiliga spaningar på ditt CV, men ibland ser man snutnamn där de inte finns. Det händer mej också.

7:09 em  
Anonymous Anonym said...

Tack för din respons PE.
Jag håller absolut med dig angående din släkttes om hur ett 'snutnamn' klättrar vidare i Sverige. Men det är ju de färskaste namnen som kittlar mest eller vad säger du? Vad jag dock vill och känner att nu när jag åtminstone har dig på tråden, är att förklara mig; jag spanar enbart efter snutar med snutnamn. När man hittar 30-40 potentiella kandiater så blir man ivrig att rapportera. Att sedan alla namn inte kanske klingar lika väl eller ens i enlighet med 'Snutnamn'bloggens tidigare span är ju inte mitt beslut. Jag är bara en dräng som försöker göra mitt bästa genom att bidra med excellenta snutnamn. Sen vilka som publiceras är ju upp till rikschefen att bestämma. Fast jag kan ju inte säga, att jag inte känner en visst stolthet i 'pinnjakten' som råder när jag får mina, emellanåt, tveksamma span publicerade. Tycker nog att ni borde ge en grönis mer stöd. Men åter till rubriken, Gerklev är väldigt stiligt. Heder åt er som låter er kreativitet flöda oavsett vad det gäller. Hoppas på en lång och trevlig session i framtiden.
/mvh Gruset

Ps. Jag har många fina 'klassiska' snutnamn på lager. Misströsta icke.

3:34 fm  

Skicka en kommentar

<< Home