torsdag, april 05, 2012

Svedjetun

Det har väl inte undgått någon kvällstidningsläsare eller SVT-tittare att det riktas kritik mot våra kära vänner Snutarna för deras sätt att hantera mängdbrott. Eller utreda mängdbrott. Eller för all del, att utreda brott överhuvudtaget.

Snutnamnsnestor Leif Gustaf Willy Persson har varit i mer eller mindre varenda SVT-sändning och flämtat fram kritik, lyft på sina glasögonskalmar och med en proppmätt röst konstaterat att den svenska Snuten är lat, inkompetent och inte utreder brott.

Den kritiken får stå för Leif.

Men Snutnamnsbloggen tar ändå till sig av kritiken och som en solidaritetshandling kommer därför denna blogg att öka på takten i sin iver att redovisa Snutnamn runt om i Sverige. Vi går därför under påskhelgen, då OB-ersättningen är hög, upp på dubbelpass och kommer att publicera inte bara en, utan två, spaningar. Per dag.

Vi hoppas att våra vänner inom Snuteriet uppskattar vår solidaritetshandling och även de känner inspiration av det sköna vårvädret som sköljer över vårt land för tillfället, och även de cashar in lite skön OB-ersättning under denna helg.

Som en hyllning till det svenska Snuteriet ger vi er en spaning som möjligtvis inte är helt ny, ty Snutnamnet har varit omnämnt, men nu dock en helt egen bloggpost om Dagens Medias chefredaktör Fredrik Svedjetun.

Vi tackar vår nya spanare "Spanaren" för detta första bidrag och önskar er alla en skön ledighet.