onsdag, maj 02, 2012

Kommentar om felaktigheter på bloggen

Som trogna läsare av denna blogg säkert känner till vid det här laget händer det tid till annan att det kommer med ett blogginlägg/efternamn som faktiskt inte är ett Snutnamn.

När så sker, och det kommer till redaktionens kännedom att misstag har begåtts, är vi snabba med att bilägga den nya information som lämnats oss, och så att säga tar upp fallet igen.

Så har skett när det gäller spaningen om  Hanspers.

Den kloka spanare "Bröhlenstierna" har sänt oss information som gör att vi inte längre kan kalla namnet för Snutnamn. Vi tackar "Bröhlenstierna" för detta. Och lägger in en "EDIT" före namnet/blogginlägget i fråga, men låter det ligga kvar på bloggen. Utredningen är klar, och resultatet måste visas, även om redaktionen var något snabba i sitt domslut.

I anslutning till detta kan vi inte heller undanhålla er synpunkter från just "Bröhlenstierna".
Synpunkter och tankar som vi delar och tar till oss.

"Jag menar att det är väldigt viktigt att Bloggaren korrigerar uppenbara misstag. Snutnamnsbloggen är en maktfaktor i Sverige. Med makt följer ansvar. Det är absolut inte roligt att bli misstänkt för att vara snutnamnsbärare, därmed icke sagt att det är något fel med att vara det. Det som är fel är att någon som inte har ett snutnamn påstås ha det, emedan påståendet är ett misstag som troligen beror på bristande allmänbildning. I förlängningen skulle snutnamnsbloggens "misstag" kunna leda till att typiskt svenska gårdsnamn från Dalarna kommer att dö ut. Därför är det viktigt att publicera klargörande inlägg, på det att bloggens läsare bleve upplysta om vad som är och vad som icke är. M v h Bröhlenstierna"

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Lite osäker på varför, men det känns just nu som om jag måste lugna ner stämningen och göra en push för det gamla danshaket i Lund som hette "Åke Hahns".
Jag tänker då närmast på när Sten Broman bjöd på groggbricka efter att han fick höra "Livet i Finnskogarna".

http://domnivet.com/page6.html

Om inte annat så påminner bilderna oss om att det var bättre förr & att män var snyggare på 50-talet.

/Elaka Farbrorn

10:51 em  

Skicka en kommentar

<< Home